Proef de Westlandse tafeldruiven

Proef de Westlandse tafeldruiven

Ieder jaar, meestal in augustus, start het oogstseizoen van de Westlandse tafeldruiven. Liefhebbers kunnen niet wachten en komen dagelijks bij de kwekerij van Hilde en Arnold vragen of ze al kunnen proeven. 

Westlandse tafeldruiven bij Nieuw Tuinzight

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight is een familiebedrijf waar sinds 1885 de bekende Westlandse tafeldruiven met liefde worden gekweekt. Hilde en Arnold Jansen kweken biodynamisch en laten de natuur het ritme bepalen. Des te meer zonneschijn, des te sneller de druiven geoogst kunnen worden en het winkeltje in de kas open gaat. 

Kom jij, als de tijd rijp is, ook proeven van deze juweeltjes?

Druivenseizoen

Vanaf de maand mei, wanneer alles groeit en bloeit, tot half november, kunnen bezoekers genieten van verrassende en inspirerende rondleidingen in de druivenserres en vanaf half augustus kunnen er natuurlijk druiven geproefd en gekocht worden in het winkeltje. 

Rondleidingen

Een ontmoeting met de druiventuinder en het bijzondere verhaal van de biodynamische druiventeelt maak je mee tijdens een rondleiding door de druivenkwekerij. In 14 druivenserres worden authentieke druivenrassen gekweekt zoals de Blauwe en Witte Frankenthaler, Muskaat van Alexandrië en Black Alicante. Allemaal oude druivenrassen die ‘Westlands Roem’ worden genoemd. De rondleiding wordt afgesloten met een lekker glaasje druivensap of druiven proeven onder de druivenbomen. Bovendien kan een rondleiding gecombineerd worden met een uitgebreide streeklunch in de oude druivenserre. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Streekproducten

5 x Zomerse fietsroute in de buurt

Eten & drinken
Familie & kids
Wandelen & fietsen
Workshops
Streekproducten

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Eten & drinken
Streekproducten
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops