Het Abtswoudse bos

Het Abtswoudse bos

Het Abtswoudse bos is ideaal voor een wandeling of een fietstochtje. Het Abtswoudse bos is een jong gebied, dat erg interessant is voor verschillende vogelsoorten.

Centraal in het bos ligt het land art object ‘Moeder Aarde’, een heuvelpartij in de vorm van een vrouwenlichaam. Het hoofd van Moeder Aarde is het hoogste punt (ongeveer 5 meter) en geeft een mooi uitzicht over het hele bos en de nabij gelegen steden, Schiedam en Vlaardingen. Een ruiterpad maakt het mogelijk om een rondje te rijden door het bos. Er is een ruiterverbinding naar het recreatiegebied Kerkpolder.
 

Poldergebied

Midden-Delfland is een poldergebied. Aan de randen van het gebied liggen de recreatiegebieden. In de polders leven veel gruto's, tureluurs en kieviten. Het gebied is een succesvol broedgebied in het voorjaar en in de zomer. De recreatiegebieden en de bossen zijn voornamelijk aangelegd. Bij de aanleg is gezorgd voor variatie; er zijn gemengde bossen met veel verschillende soorten bomen en planten. Opvallend zijn de mooie bosranden met bloeiende struiken. 
 

Vogels

In de ondiepe kreek komen visdiefjes en andere sterntjes voor. Door de open opzet van het bos zijn er in de zomer veel vlinders te vinden zoals landkaarten en de atalanta.
 

Meer informatie

Als u op zoekt bent naar informatie over bereikbaarheid en wandelroutes, kijkt u dan even op de website van Recreatie Zuid-Holland.  

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning