B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen

Marja Koster en haar man Jakob fietsten regelmatig door Schipluiden en omgeving. “Altijd als we langs het pand fietsten waar nu onze B&B huist, waren we gecharmeerd. Het was bouwvallig, maar o zo bijzonder”. Net toen het tweetal besloot het roer om te gooien en een B&B te starten, kwam de boerderij te koop te staan! Het leek voorbestemd. Het echtpaar kocht het pand en toverde het om tot een paleisje.

Marja en haar man hebben hun B&B een landelijk tintje gegeven. Zo heeft het rijksmonument een gezellige knusse keuken en een prachtige tegelvloer. Erg bijzonder zijn de elementen uit vervlogen tijden die bewaard zijn gebleven. “De rookkast, waarin vroeger de hammen werden bewaard, en de waterkoker met zijn allegaartje aan tegeltjes brengen je terug in de tijd. Deze aspecten geven het huis echt zijn charme”, aldus Marja.

Water en polder

In de nabijheid van steden als Den Haag, Rotterdam en Delft, middenin de randstad tref je een groene wereld, waar je al fietsend of wandelend een eeuwenoud agrarisch cultuurlandschap kunt doorkruisen. Authentieke boerderijen, beschermde dorpsgezichten, het zeldzame laagveengebied van de Vlietlanden, de groene polders die samen het unieke Midden Delfland vormen.

Hier kun je de vogels horen fluiten, kikkers horen kwaken in de sloten, koeien in de wei zien staan die je vriendelijk het nakijken geven en niet te vergeten de fraaie wolkenpartijen. Elk seizoen kent zijn eigen schoonheid. In de herfst waait de wind over de vlakte en ‘s winters ben je omringd door een feeërieke omgeving. In het voorjaar en zomer vormen bloemen, zoals fluitekruid, boterbloemen, klaprozen een kleurrijk decor.

Van Braziliaanse familie tot bruidje

Toeristen zijn vol lof over Rechthuis van Zouteveen. Zo gebruiken Amerikanen termen als 'charming' en 'great' aangaande de B&B, waar in een ver verleden recht werd gesproken. Ook zijn zij zeer onder de indruk van het hoogteverschil tussen het water en de polder. De eigenaresse vindt het erg leuk om allerlei verschillende mensen te ontmoeten. “Pas geleden hadden we hier een Braziliaanse familie die het gebied op de fiets heeft verkend en vanochtend hebben wij een bruidje uitgezwaaid dat diezelfde middag in Leiden is getrouwd. Het is heerlijk om bij te kunnen dragen aan een mooie dag voor al onze gasten”, vindt Marja.

Op de website van de B&B vind je meer informatie over de verschillende kamers. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Vlaardingsekade 57
2636 BD  Schipluiden

T: 015 – 2611454
06 – 25402201
info@benbrechthuis.nl
Website

Ontspanning
Stadsboerderij de Wilgenhof
Kunst & cultuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Overnachten
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten