Smulhoeve; een bijzonder lunchcafé

Smulhoeve; een bijzonder lunchcafé

Even bijkomen op een bijzondere groene plek in het Haagse Leidschenveen? Kom dan eens naar De Smulhoeve. Hier word je geholpen door mensen met een licht verstandelijke beperking. “Dit betekent echter niet dat 'er restaurantje wordt gespeeld'”, aldus begeleidster Bianca Grundmann. Iedere deelnemer heeft een takenpakket dat hij of zij goed aankan. Dit zorgt voor een professionele lunchroom. Kortom, het is zeer de moeite waard om op deze locatie te genieten van een hartige tompouce of vitello tonnato.

 
“Onze deelnemers maken de Smulhoeve tot een bijzonder lunchcafé. De sfeer die er hangt is ontspannen en er is altijd gelegenheid voor een praatje. Dit betekent echter niet dat we maar wat aanmodderen. Kwaliteit staat voorop”, vertelt Bianca. Iedereen heeft passende werkzaamheden “Zo gaat degene die trilt niet met hete soep lopen, maar met bonnetjes in de weer en onze deelneemster met een visuele beperking bedient altijd dezelfde tafeltjes”. De slechtziende deelneemster legt zelf uit waarom: “Alles heeft hier een vaste plek en zo kan ik prima mijn werk uitvoeren zonder dat ik hinder ondervind van mijn visuele beperking”. Er wordt dus niet op de beperkingen van de deelnemers gefocust, maar op de talloze mogelijkheden.
 

 

7-gangen diners

De begeleiding laat de deelnemers zoveel mogelijk zelf doen. De ene deelnemer maakt amuses en de ander zorgt voor verse appeltaart. Pas als het mis dreigt te gaan, wordt er ingegrepen. “Meestal is dit niet nodig. De dames en heren hebben hun taken namelijk prima onder de knie”, vindt Bianca. Vaak denken mensen dat er alleen tosti's geserveerd worden op De Smulhoeve, maar de menukaart heeft meer te bieden dan dat. Zo kunt u kiezen uit tal van luxe broodjes en het is zelfs mogelijk om te genieten van een high-tea. “Tijdens feesten en partijen worden zelfs 7-gangen diners geserveerd en ook grote cateringopdrachten kunnen onze dames en heren aan”, vertelt Bianca.
 

Aai-uurtje

Het is super om samen plezier te maken

Kinderen komen ook aan hun trekken bij De Smulhoeve. Er is een kinderhoek in de lunchroom en daarnaast is het natuurlijk genieten van de koeien en schapen op kinderboerderij Landzigt. Heel leuk is het dagelijkse aai-uurtje. De cavia's mogen van 14.30 tot 15.30 uur op schoot. Eén van de deelnemers die deze activiteit begeleidt, vindt dit geweldig om te doen. “Ik geef de kinderen dan les over hoe ze de cavia’s op schoot kunnen houden. Ik vind het super om plezier te maken met hen”.

 

Cadeauwinkel

Naast de boerderij en de lunchroom is een bezoekje aan de cadeauwinkel zeker de moeite waard. Voor een origineel cadeau ben je daar aan het juiste adres. Zo worden er hobbelpaardjes, vogelhuisjes, windlichten, schilderijen en andere bijzondere spullen verkocht. Alles is gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, op één van de centra voor arbeid & training van Ipse de Bruggen. Ook kun je hier ijs kopen of Oudhollands snoep. De medewerkers pakken dit feestelijk voor je in.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Eten & drinken
Familie & kids
Wandelen & fietsen
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken

Het groene verkeer: wandelen door Zoetermeer!

Lunchcafé de Zoetelaar
Eten & drinken
Familie & kids
Wandelen & fietsen
Workshops
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten
The Coast beach house
Eten & drinken
Ontspanning
Duurzaamheidscentrum de Papaver
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten