Natuur en rust bij De Dichter

Natuur en rust bij De Dichter

De rust, de prachtige omgeving en de gastvrijheid van gastheer Hermann Wartewig maken je bezoek aan De dichter tot een succes. Saillant detail: de twee gastenverblijven zijn gelegen op de voormalige woonstede van de bekende 16e eeuwse Delftse dichter H.C. Poot. En wat het geheel nog leuker maakt: de huizen staan in een weiland. Je wordt dus omgeven door koeien en schapen. Landelijker kan haast niet.

Eigenaar Hermann Wartewig vertelt dat hij graag de voormalige woning van Poot had willen behouden, maar dat was helaas niet meer mogelijk. “Het huis was in zo'n staat van verval dat er geen redden meer aan was. Een paar kleine objecten hebben we nog kunnen hergebruiken. Zo bedekken de ijsselsteentjes van de oude woning nu het terras van het vakantiehuis en is het oude stalraam in het kippenhok verwerkt”, aldus de gastheer. Ook hebben een oude melkkan en wagenwiel een mooi plekje gekregen. Op deze manier herleven oude tijden toch nog een beetje.
 

Kakelvers eitje

Gasten uit alle windstreken

De eigenaar is vaak bezig in zijn tuin en daar pluk jij de vruchten van. In het seizoen worden de gasten namelijk verwend met groenten van eigen bodem en een kakelvers eitje. Hermann is trots op zijn tuin, maar ook over de omgeving is hij zeer te spreken. Het uitgestrekte polderlandschap biedt veel natuur, rust en ruimte en de aanwezigheid van koeien, schapen en vogels maken de natuurbeleving uiterst intens. “Ook de gasten, die uit alle windstreken komen, zijn zeer enthousiast. Pas geleden was er een stel uit Parijs en die hebben enkel gefietst, een activiteit die in de Franse hoofdstad haast onmogelijk is. En wat te denken van de familie uit het subtropische Guadaloupe, die inmiddels voor de derde keer zijn geweest en compleet ondersteboven waren van de sneeuw”, lacht de eigenaar.
 

Nabijheid van de stad

De Canadezen en Amerikanen staan versteld om de nabijheid van de stad. “In de uitgestrekte gebieden waar zij wonen, rijd je soms wel anderhalf uur voor je bij een grote supermarkt bent”, weet Hermann. Ook zijn de gasten zeer te spreken over de flexibiliteit van de eigenaar. Wil je later komen dan gepland dan is dat geen probleem en als de gastheer een ritje naar het dorp of CS Rotterdam moet maken, doet hij dat met alle liefde.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
De Roofvogelboerderij
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Overnachten
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten