Negatief zwemadvies voor zwemplas Delftse Hout

Negatief zwemadvies voor zwemplas Delftse Hout

Uit de meest recente controle van het water in de zwemplas in het Delftse Hout is gebleken dat een negatief zwemadvies moet worden afgegeven voor blauwalg. De omgevingsdienst (ODMH) zal dit doen op zwemwater.nl en op de borden bij de zwemplas. Dit meldde het Hoogheemraadschap van Delfland.

Omdat Hoogheemraadschap van Delfland het belangrijk vindt dat mensen in hun gebied kunnen genieten van zwemmen in natuurwater hebben wij de afgelopen jaren in een aantal zwemplassen samen met de locatiebeheerder maatregelen genomen om de blauwalgbloei af te remmen. Zij passen daarbij maatwerk toe: per plas kijken zij naar de eigenschappen van de plas en de bronnen van voedsel voor de blauwalg.
 
Dit heeft ertoe geleid dat de plas dit jaar lang goed is gebleven; van het vroege voorjaar tot de eerste week van augustus was het water uitstekend. Vanwege de warme dagen die eraan kwamen hebben wij ODMH desalniettemin geadviseerd een waarschuwing af te geven.
 

Waarschuwing of negatief zwemadvies

Een waarschuwing voor blauwalg betekent let op, ga niet zwemmen waar je blauwalg ziet, zorg dat je geen water binnenkrijgt en spoel je goed af na het zwemmen. Ook wordt bij een waarschuwing het zwemmen aan kwetsbare mensen ontraden. Nu geldt een negatief zwemadvies: dat wil zeggen ga niet zwemmen in Delftse Hout.
 
Let op: het water van Waterspeeltuin BuytenDelft aan de Korftlaan is wel in orde!
 
De waterkwaliteit van alle officiële zwemwaterlocaties vind je terug op www.zwemwater.nl.
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden