Met de waterbus naar het Haringvliet

Met de waterbus naar het Haringvliet

Deze zomer vaart de snelle Waterbus bij wijze van proef vanuit Rotterdam en Dordrecht naar en in het Haringvliet. Het Haringvliet is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland waar het wemelt van de vogels, een parel in de kroon van de Nederlandse Delta. Ga zelf kijken met de gloednieuwe directe bootverbinding vanuit Rotterdam en Dordrecht naar Tiengemeten en hetHaringvliet.


Het Haringvliet is een bijzonder natuurgebied op steenworp afstand van steden als Rotterdam en Dordrecht. Een delta die door miljoenen trekvogels wordt gebruikt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra’s naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. Waar het zomers wemelt van de Grote Sternen en de Lepelaars, maar waar ook de majestueuze Vis- en Zeearend regelmatig overvliegen. Dit prachtige natuurgebied is vanaf deze zomer veel beter te bezoeken. Tot en met september is er een directe vaarverbinding vanuit Rotterdam en Dordrecht. Dat maakt het ook voor mensen uit de grote stad mogelijk om op een heel comfortabele manier en zonder gebruik te maken van de auto een bezoek te brengen aan de noordelijke Delta.
 

Ticket boeken

De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan in het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Ook wordt er vanuit Rotterdam een tussenstop gemaakt in Nieuw-Beijerland. Er wordt in totaal 60 dagen gevaren: In juni en september op woensdag, zaterdag en zondag, tijdens de maanden juli en augustus komen daar ook de donderdag en vrijdag bij. Voor iedere bestemming zijn (natuur-)excursies ontwikkeld. Kijk hiervoor op de website van de waterbus. http://www.waterbus.nl/haringvliet/ Op de Waterbus mag de fiets mee!

Let op! Boek uw bootticket separaat via www.waterbus.nl/droomfonds16/, dan ontvangt u korting op uw ticket.

 

Droomfondsproject Haringvliet

In 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier en kunnen vissen, zoals Zalm en Steur weer tussen zee en rivier trekken. Zes natuurorganisaties waaronder Staatsbosbeheer grijpen dit moment aan om met steun uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij het Haringvliet ecologisch én economisch een impuls te geven. We werken aan nieuwe fiets- wandel en struinroutes, uitkijkpunten, versterking van de natuur én verbeterde toegankelijkheid

 
 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur