Kunst kijken in tijden van Corona

Kunst kijken in tijden van Corona

Het is lockdown week 7 en wat o wat wat kunnen we nog eens verzinnen om te doen? Zoekend naar een corona-proofe buitenactiviteit voor dochterlief en mezelf stuit ik op Land Art Delft (LAD). Gek. Ik hou erg van land en art, maar ben hier nog nooit geweest. Gelegen tussen de Schie en snelweg A13 liggen een groot aantal kunstwerken verspreid over een uitgestrekt park. Een speciaal deel hiervan is voor mensen met een visuele beperking. Kunst die je aan mag raken dus, te gek! Samen met Hasse verken ik het park en selecteren we daarbij onze vier favoriete kunstwerken. 

Oud Schroot

Het lijkt een silhouet van staal, maar als je dichterbij komt zie je honderden fietsonderdelen. We ontdekken bagagedragers, sturen en een trapper die nog ronddraait. Toen de Japanse kunstenaar Kouji Ohno naar Nederland kwam, vond hij onze fietscultuur intrigerend. Voor een duoproject laste hij daarom van honderden opgedregde fietsframes twee sculpturen. Ze stellen een man voor en een mal waarin de man past. De man staat bij het Kraaiennest in de Lier en de mal hier in het LAD. Tof om te zien wat je van oude fietsen maken kan.  

Bloemen om te voelen

In een deel van het LAD is een belevingstuin aangelegd voor mensen met een visuele beperking, de Hortus Oculus. Ook leuk voor kinderen want de kunst is gemaakt om aan te raken, te ruiken en te horen. Wij vinden de kleurrijke installatie van Dodog Soesono leuk. Hij is mooi beschilderd met cyaanblauwe bloemen die je kan voelen. Een gek mannetje? Een plant? Wij zijn er niet helemaal over uit. 
 
  

Megavaas

Wist je dat in Delft de grootste tulpenpiramide ter wereld staat? Echt waar. Helemaal achter in het park staat een 12-meter hoge Delfts Blauwe vaas. Vorig jaar is hij hier opgebouwd als eerbetoon aan de stad Delft en haar blauw-witte aardewerkhistorie.
 
 
Je kan hem kitch vinden, maar wij vinden hem cool. Helaas staat om dit kunstwerk een hekje dus aanraken gaat deze keer niet. Wil je zien hoe deze enorme vaas hier is opgebouwd? Check dan het filmpje van de making of. 
 
 

Auto op zijn kop

Op het moment dat Hasse niet zo’n wandellust meer heeft, speel ik mijn troef uit. Ergens in het park staat een auto op zijn kop. Dat wil ze wel eens zien. Midden in het park spotten we een groene kever leunend op zijn kofferbak tussen klimops in winterslaap. De kunstenaar wil hiermee de relatie tussen natuur en menselijk afval laten zien. We checken even of de autodeur nog open gaat, maar nee. Een ritje maken met deze auto zit er niet meer in. 
 

Praktische tips

Het LAD is geopend van zonsopgang tot zonderondergang en is gratis. Je kan auto en fiets parkeren bij de ingang. Vanaf station Delft, Schiedam of Rotterdam kun je een OV-fiets nemen of streekbus (rijdt niet in het weekend). Het park heeft fiets- en wandelpaden en is vrij uitgestrekt. Wil je met kinderen bijvoorbeeld de tulpenpiramide aan het eind van het park zien, neem dan kinderwagen of (loop)fiets mee. Ook leuk om mee te nemen voor kinderen is een camera om objecten  te fotograferen die ze mooi vinden. In het weekend is het mooie terras van Art Centre Delft geopend, maar deze is nu door de Coronamaatregelen gesloten. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft
Familie & kids
Kunst & cultuur
Familie & kids
Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Wandelen & fietsen

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft

Vanuit Zoetermeer het groen in

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp