5 x Zomerse fietsroute in de buurt

5 x Zomerse fietsroute in de buurt

De vakantieperiode komt er weer aan; een perfect moment voor een zomerse expeditie in eigen omgeving. Een fietstocht is een van de leukste (en vaak ook praktische) manieren om stad en platteland met elkaar te verbinden, je conditie op peil te houden en op ontdekkingstocht te gaan!

Gelukkig zijn er zoveel verschillende fietsroutes te ontdekken in dit mooie stukje Nederland! Hoog tijd dus voor 5 x Zomerse fietsroute in de buurt.
 

1. Haal groen in huis via een zomerse fietsroute

Deze fietsroute biedt tal van mogelijkheden. Er wordt gefietst langs diverse kwekers en pluktuinen, zodat jij allerlei lokale producten mee naar huis kan nemen. Het is een flinke dagtocht maar ook daar wordt rekening mee gehouden tijdens deze route, want er is ook tijd voor ontspanning. Let wel goed op de openingstijden van de verschillende ondernemers als je deze gaat plannen.
 
"Het zal je niets verbazen dat je onderweg allerlei stukken land tegenkomt waar je kunt gaan picknicken en de besjes uit Framblij, een stukje brood van Het Blauwe Hek en wat verse komkommers van Kwekerij Sunsister kan proeven. Als je genoeg uitgerust hebt kan de route vervolgen naar het beginpunt, Station Rijswijk, waar je je OV-fiets weer naar terug brengt."
 
 

2. Vanuit Zoetermeer het groen in

Vanuit Zoetermeer kun je gemakkelijk een OV-fiets pakken en ligt de natuur om de hoek. In die natuur zijn verrassend mooie plekken te vinden: om te ontspannen, groenten te kopen voor het avondeten of te zwemmen.
 
"Daarna fiets je door naar een plek om wederom van het water te kunnen genieten: de Dobbeplas. Deze ligt in de richting van Delft. Hier mag gezwommen worden en in het gras kun je lekker picknicken. Onderweg fiets je tegen 'Kleur & Smaak' aan in Nootdorp, aan de Hogeveenseweg. Hier kun je bloemen kopen en mooie groenten, welke buiten staan in stalletjes."
 
 

3. Een zomerdag lang de Rotte ontdekken

Wauw, wat is het toch mooi langs de Rotte! Er zijn leuke huisjes met kleurrijke bloementuinen, molens, natuurgebieden met kunst, aanlegplekken voor de boot, picknickplaatsjes en lieve boerderijdieren. Je kijkt je ogen uit door het grote contrast met de drukke stad en toch ligt het heel dichtbij Rotterdam. In dit artikel vind je een heel fijne fietsroute die je langs al deze bijzondere plekken brengt. Daarnaast eindig je de dag extra speciaal, vanuit het water in Rotterdam.
 
"Deze fietsroute is heel erg mooi. Het is vanzelfsprekend dat je meerdere keren afstapt om te kijken naar de molens en bloemen die je tegenkomt en de natuur die je gaandeweg steeds meer gaat omringen."
 
 

4. De Vlietenfietsroute: Maasland ontdekken met de fiets

Op deze Vlietenfietsroute zie je de historische binnenstad van Maassluis, fiets je langs de koeien op weg naar de Broekpolder en steek je het water over met het veerpontje de Kwakel. Zo zie je precies een mooie combi van natuur en stad in Maassluis en Maasland, waarbij je begint en eindigt in Maassluis. Een perfecte fietsdag, die je kan onderbreken met een lekkere picknick.
 
"De weg vervolgt zich door het groen. Met het veerpontje de Kwakel kun je met de OV-fiets de Vlietlanden oversteken. Een mooi moment om de omgeving in je op te nemen en te ontspannen met een fijn briesje door je haren. Daarna vervolgt de fietstocht weer in het bijzondere en grote natuur- en recreatiegebied Broekpolder."
 
 

5. Langs de Kust

Nergens vind je zoveel weids strekkend uitzicht en rust als langs de kust. Nationaal Park Hollandse Duinen is niet voor niets een prijswinnend natuurgebied! Van Hoek van Holland tot aan Scheveningen loopt een prachtige strook strand en duinen, die is bezaaid met strandtentjes en natuurparken. En zo dichtbij!
 
"Zelf ga ik op een zonnige dinsdagmiddag in maart op de fiets op zoek naar een moment voor mezelf. Mijn avontuur start bij strand Ter Heide; daar fiets ik het brede fietspad op dat vanaf Hoek van Holland rechtstreeks richting Scheveningen loopt."
 
 
Nog meer inspiratie en tips voor de vakantieperiode? Volg ons op Facebook / Instagram en bekijk hier de leukste groene tips uit de omgeving!
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Sport & avontuur
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Buiten Zijn in het Bieslandse Bos

BuitenLeeft
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Streekproducten

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Familie & kids
Ontspanning
Streekproducten
Kunst & cultuur
Eten & drinken
Streekproducten
Wandelen & fietsen